De voortzetting van onze lange reis naar het oosten.

Deze reis, die op 22 juli 2013 in Nederland begon, werd om praktische redenen medio januari 2014 onderbroken voor een retourtje Nederland.

Een maand later werd de draad weer opgepakt en hebben wij in Teheran de trein naar Jazd genomen, waar we onze fietsen en alle andere spullen hadden achtergelaten.

Dat we door Turkmenistan en Oezbekistan zullen moeten gaan, dat staat vast. Voor de rest hebben we ook de Pamir Highway voor ogen, maar nu weten we al, dat het in die regio weer eens broeit. Het scheelt immers niet veel meer, of Tadzjikistan is in deze regio een soort Mexico, die de brug met het voor ons heel onbekende Afghanistan vormt.

Uiteindelijk zullen we, na veel omzwervingen en diverse onvoorziene aanpassingen in ons reisplan, vanuit China via Tibet in Nepal aankomen, voorlopig een passend slot van iets wat we nooit zouden hebben willen missen.

Toch begint het tegen het eind weer te kriebelen. Wat doen we daarna als we weer erop uit willen trekken? Het plan komt naar boven om in Nepal de reis te vervolgen om daarna India in te zakken. Daarna aan de onderkant van de Himalaya voort te trekken naar de oostkust en vervolgens via Orisa in Zuid-India de boot naar Sri Lanka te nemen, een land dat onze interesse al vaker heeft getrokken. 

                                                   "in oosterse sferen"

een bonte verzameling indrukken